Gastronaut fick full flyt med Yabie og Visma Net

Yabie
Yabie

Gastronaut behövde ett nytt ERP-system som kunde hantera kassa, lager och allt däremellan. Valet föll på en kombinerad Visma Net och Yabie-lösning – och de är strålande nöjda!

Gastronaut flyttade nyligen till en ny lokal efter 25 år i den förra. Då ville de öppna ett professionellt showroom för hotell- och restaurangbranschen, som samtidigt skulle vara en butik för privatpersoner. Tidigare hade de Visma Global-system, och det var faktiskt deras revisor som rekommenderade att byta för att kombinera retail och HoReCa på bästa sätt. Då satte ekonomichefen tillsammans med Back Office Manager, Carl Østrøm, igång:

– Vi kollade runt lite och kom fram till att Visma Net var vägen att gå. Vi fick också rekommenderat Yabie för komplexiteten. Yabies kassasystem var det som kunde knyta ihop allt och göra det väldigt flexibelt för våra behov.

De har nu kommit igång bra med lösningen och har märkt effekten av ett sömlöst system. Speciellt med lagerhanteringen.

– Jag skulle säga att lagret är den största skillnaden. Det går snabbare och blir mer korrekt. Yabie har ju denna mobila kassalösning som vi går runt med och skannar varor, skriver in och gör anteckningar i, så att vi bara kan skicka det vidare. Vi kan också enkelt sätta upp ett erbjudande och finjustera det i Visma.net. Det går väldigt smidigt och enkelt, berättar Østrøm.

Verkställande direktör, Trygve Nygaard, uppskattar den tid de sparar:

– Vi har genomgått stora förändringar, som Carl säger, särskilt på lager och logistik. Speciellt när vi lägger produkter i inköp och varumottagning. Hela den processen är nu mer effektiviserad, överskådlig och inte minst; tidsbesparande. Att vi sparar tid gör också att vi sparar kostnader. Det här ser väldigt bra ut!

Om Gastronaut

Gastronaut AS är ett agenturföretag som erbjuder köksutrustning, tabletop/servering och kryddor främst till restaurang- och hotellbranschen. Bland deras produkter finns kända varumärken som Revol, Churchill, Zwiesel, Sosa Ingredients m.fl. Bland deras kunder finns hotell, flera av landets bästa restauranger och professionella kockar.

Våra lokationer